Menu

Analog fotografering

Analog fotografering

Jag upptäckte fotografering ganska tidigt med det var i först tonåren som jag fick låna min brors systemkamera. Med den upptäckte jag en helt ny värld. Det mesta jag fotograferade var rätt ointressant men glädjen över att ladda kameran med färgfilm som fotoaffären lät framkalla gick inte att ta miste på. Efter tid upptäckte jag den svartvita filmen och möjligheten att själv framkalla och kopiera papperbilder. Lyckan var total och jag var nu fast.
När den digitala tekniken slog igenom valde jag att investera i nya kameror, datorer mm. Visst, det digitala är bra men det saknas något. En känsla som är svår att beskriva men som finns där.
Efter lite reflektion insåg jag att det är analog fotografering med film och nagelbitande i väntan på det färdiga resultatet jag saknar.
Rent tekniskt är det kanske inte bättre. Det är mer taktilt, krävande men samtidigt förlåtande. Jag kan verkligen rekommendera er som är nyfikna att prova att fotografera med analog film.
Tro nu inte att jag lämnat den digitala tekniken. Den finns kvar men kompletteras nu med min gamla fina mekaniska och manuella kameror.