Menu

Ellinor Svensson

Ellinor och jag mötes för några år sedan i samband med en modellfotografering.
Det kändes som att vi redan då kände varandra. Sedan dess har vi utvecklat vår vänskap och samarbete.
Ellinor är utbildad Makeup artist och driver idag sitt eget företag där hon arbetar med bland annat makeup, hennatatueringar och håruppsättningar.
Hon är alltid positiv, har en stark drivkraft och vill alltid skapa det perfekta. Passa på att besöka Ellinors hemsida, www.aeviternas-beauty.com

Här kommer i vanlig ordning en text som Ellinor själv skrivit kompletterat med några av mina bilder av Ellinor vid olika tillfällen.

__________________________________________________________________________

Som liten 3-åring började intresset för musik då fick jag hjälp av min syster att sjunga in barnlåtar på bandspelaren hemma.
Detta utvecklades senare till pianolektioner och uppträdanden vilket gjorde det svårt att slita mig från tangenterna på kvällarna.
Ibland tog jag fram föräldrarnas gamla LP-skivor och lyssnade på. Det är något fascinerande med kvalitén på musiken från förr.
Äktheten och charmen bakom knastret från ljudanläggningen. Tur för mig att vi bodde i hus på den tiden så slapp man tänka på grannarna.

Musiken kom naturligt för mig. Jag har alltid varit en nattuggla med en kreativitet i form av musik, skrivande och skapande.
Författare skulle jag bli! Och radiopratare! Så länge man var rolig! Ofta satt jag uppslukad av berättelser och fantasins värld.
Jag var en drömmare. Mitt liv bestod av musik, skrivande och dans! Det roligaste av allt var att få uppträda det kändes som man var med i en film.
Jag har aldrig varit en person kräver uppmärksamhet men de korta stunderna i rampljuset kändes riktigt bra!
Långt senare bestämde jag mig för att utbilda mig till makeupartist eftersom det var en bra grund till kreativitet och därifrån kunde jag vidareutbilda mig.
Nu var det ett tag sedan utbildningen och jag har samlat på mig erfarenhet från modevisningar, fotograferingar, bröllop och möhippor.
Trots att jag har lärt mig otroligt mycket på kursen så har jag lärt mig att makeup handlar mycket om vad man gör det till själv.
Använd dig gärna av dina kunskaper men känn dig aldrig låst till dem, våga prova nya saker, våga göra fel eller skapa något helt nytt!
Man kan jämföra det med matlagning själv går jag aldrig efter recept istället testar jag och oftast blir det faktiskt bra.
Allt som skapats i världen har under processen genomgått misslyckanden och tester för att nå det slutgiltiga resultatet.
Jag värdesätter att vara sig själv, ärlig, ödmjuk och oändligt kreativ. Det kommer man långt med. Senaste tiden har jag inte
bara sminkat utan även hårtstylat, skapat henna tatueringar och pysslat med inbjudningskort.

Mitt sminktips! Använd en snedskuren pensel och skugga för att fixera kajalen i vattenlinjen för ett mer hållbart resultat och för
att undvika att kajalen smetas ut. Detta gäller för alla “fetare” produkter såsom krämrouge, kajal o.s.v.
Snabbt och enkelt så du kan se snygg ut under hela dagen!

“Inspirationen kommer från världens alla hörn och möte av nya kulturer.
Kreativitet och skapande får mig att måbra, jag känner mig ivrig med nya idéer
och vill testa så mycket det bara går!”

Ellinor