Menu

Ett mysigt gammalt par i Varberg

I somras 2013 var jag på besök i Träslövsläge  strax söder om Varberg.  Jag gick runt i fiskehamnen för att hitta lite spännande motiv till min fina Fuji GSWIII6x9, laddad med svartvit film.
Plötsligt fick jag syn på en intressant skapelse längre bort på gatan. Det var en Volvo PV från 1959 med släpkärra och allt var i orginalskick!
Jag var bara tvungen att gå dit för att ta några exponeringar. Väl framme såg jag att mannen stod utanför bilen för att röka och i bilen satt hans förmodade fru. Jag frågade om det var ok om jag tog några bilder och det var det. Mannen berättade lite om bilden och att de var på väg hem från en bilshow. De skulle stanna till i Läjet för att äta glass på det berömda ”tre toppar”. Han berättade också att hans fru hade lite ont i benen och därför gärna satt kvar i bilen. Det var en trevlig pratstund och jag tog lite fler bilder. När mannen frågade om det var möjligt att få lite bilder sa jag spontant att det var säkert inga problem. Bara att de fick vänta ett tag då jag inte framkallar mina filmer i brådrasket.
Det fick mig samtidigt att fundera lite. Det där att man fotograferar människor och ”tar” deras porträtt. Men hur ofta ”ger” man något tillbaka? SÅ efter att ha framkallat och skannat bilderna så bestämde jag mig för att faktiskt ta reda på var paret kom ifrån och sedan skicka några pappersbilder via posten. På negativen kunde jag utläsa registreringsskylten och via SMS-tjänst kunde jag få uppgifter om bilens ägare. Vidare sökning på hitta.se gav mig adressen och sedan var det bara att skriva en hälsning och posta bilderna i brevlådan.
En vecka senare ringde mannen upp och tackade för bilderna. Det kändes väldigt roligt att kunna glädja paret som bjöd på sig själva och gav mig möjligheten att ta några fina porträtt.

 

Fotograf Peter Ringström-131219 FujiGSW690lll 005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf Peter Ringström-131219 FujiGSW690lll 004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf Peter Ringström-131219 FujiGSW690lll 003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf Peter Ringström-131219 FujiGSW690lll 001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I framtiden blir det säkert fler tillfällen där jag inte bara tar utan även kan ge lite av mig själv.

 

/Peter