Menu

Rizwan Rehmtulla

Det annorlunda, det ovanliga, det mänskliga är sådant jag tycker om och fascineras av.
Kanske för att jag själv känner mig annorlunda och har gjort så länge jag kan minnas.
Under lång tid har jag haft ett intresse för det som sticker ut och som gör saker mer levande och får en slags personlighet.
De som känner mig vet att jag har lätt till skratt och inte är så förtjust i att kallprata.
Jag tror att det är i de stora, allvarliga frågorna som vi möts allra bäst. Ni vet, döden, livet, lycka osv..
Jag kan sitta i timtals och prata och filosofera kring det. Ibland själv. Fast helst med andra.
Det bästa jag vet är att sitta själv med en kopp kaffe på ett café och titta ut genom ett fönster och observera.
Det är så mycket som händer där ute och samtidigt inne i mig. Alla tankar, fantasier och föreställningar om allt jag ser. Jag bara älskar det.
Det här intresset ihop med en vandring (Camino de Santiago) jag gjorde i en ganska turbulent tid i mitt liv gav mig det andrum jag behövde för att stegvis göra det jag drömde om.
När jag kom hem utbildade jag mig till samtalscoach så att jag fick jobba med de här frågorna på heltid.
Samtidigt började jag hålla föreläsningar om min vandring och gör det än idag på olika ställen i landet. Vilket ger otroligt mycket energi!
Jag är en väldigt social person och njuter av att träffa mina vänner och vara med min familj.
Min älskade fru Gilla och vår underbara dotter Alice som är 4 år gammal och kan allt själv.Jag jobbade tills för något år sedan på Saab AB i Göteborg som Key Account Manager och slutade där för att starta något nytt, oväntat och helt annorlunda.
Det var delvis ett kall men också en inre drivkraft till något som jag hoppades skulle göra mitt liv mycket rikare än det var då.
Idag håller jag föreläsningar om min vandring och hur det påverkade mitt liv men också hur man kan förändra sitt eget liv och att hitta den inre drivkraften till det.
Samtalscoachningen har en väldigt nära koppling till min föreläsning och har blivit ett naturligt inslag i det som övergripande går under namnet One Life Only.
För visst finns det bara ett liv, som vi alla är en del av?
Jag driver också Quarter Studios som jobbar med stora som små produktioner.
Och det har blivit allt från bakom kulisserna film för den kommande biofilmen ”Den perfekta stöten” med Jönssonligan till bröllopsfilmer, JobbVideos och företagsfilmer.
Snart kommer också en boktrailer för en serie som heter ”Dimmornas folk” där vampyrer härjar i Göteborg om natten. Se upp för den!
Bröllopsfilmer brukar vara väldigt uppskattat där brudparet kan lägga ut filmen på nätet till alla gäster efter bröllopet som ett tack för den fantastiska dagen alla hade.
 
Jag försöker så gott jag kan att få fram det personliga i allt jag gör men det är också viktigt att mina kunder får sin produkt precis så som de har tänkt sig den.
Därför lägger jag ofta mycket tid i början på att gå igenom hela projektet med mina kunder så att det blir så bra som det bara kan bli.

Ett litet tips på vägen för er som vill börja skapa film är att göra ett ordentligt bildmanus och ljudmanus.
Det vill säga, man gör ett manus för alla bilder (klipp) man har tänkt sig och detsamma för vilka ljud man vill ha med i filmen som man kanske behöver spela in på plats eller på annat ställe.
På det viset slipper man en massa onödigt material och dessutom glömmer man inga scener. Det finns inget värre än att vid klippbordet sakna material och vilja ha fler scener från en filmsession.
När man sen ska klippa i filmen så hjälper bildmanuset och underlättar arbetet väsentligt.
Något som många glömmer i sitt filmskapande är ljudets betydelse.
Om man gör en film med bra bild men dåligt ljud så är det mycket mindre sevärt för en publik än om det skulle förhålla sig tvärtom.
I film utgör ljudet en väldigt stor del av den totala upplevelsen.
Ett hett tips är att skaffa en bra extern mikrofon till din kamera så kommer du märka hur mycket bättre totalupplevelse det blir.
 
Och hur blev det då? Blev livet rikare? Eller var det bättre innan?Sanningen är att jag känner mig rik på många sätt och att det naturligtvis inte handlar om pengar.
Men framförallt att rikedom, lycka och välmående kommer inifrån från en fininställd frekvens på vad hjärtat vill och inte alltid hjärnan.
Att släppa sargen är inte alltid det lättaste, tro mig jag vet. Men jag brukar understryka när jag är ute på föreläsningar och med mina klienter att försöka göra den minsta, möjliga, acceptabla förändringen, ofta. 
Då händer plötsligt fantastiska saker!
/Rizwan